Förlängning av biljett

När man vill kunna förlänga biljetters giltighet i Entry Event så använder man en s.k. förändringsartikel.

Skapa en förändringsartikel

En förändringsartikel i Entry Event delar många av egenskaperna hos de andra artikeltyperna som t.ex. plu, namn och prissättning, men det finns några skillnader.

Förändring

Förändringsartiklar används för att förändra olika egenskaper hos biljetter t.ex. förlänga, lägga till fler klipp, tina upp en fryst biljett m.m. Några av dessa går dessuton att kombinera t.ex. förlänga giltighet och lägga till klipp.

I det här fallet väljer vi Förläng giltighet eftersom vi vill förlänga biljettens giltighet. Efter det väljer vi med hur lång tid vi vill förlänga biljetten när vi säljer den här förändringsartikeln.

Applicerbar på

Nästa sak som skiljer en förändringsartikel från en vanlig produkt eller biljett är att man väljer vilka biljettartiklar som förändringen skall gälla för. Väljer man t.ex. att göra en förändringsartikel som förlänger biljettens giltighet med ett år, så bör kanske bara årskortsartiklarna vara ikryssade under applicerbar på.

Sälja en förlängning

En förändringsartikel kan säljas både i kassan och i webshopen.

I kassan

I kassan kan man sälja förlängningen på två olika sätt.

  1. Lägg upp en knapp för förlängningsartikeln, klicka på den, sök upp biljetten som skall förlängas och välj den.
  2. Sök upp kortet i sökdialogen och välj sedan förändringsartikeln i biljettdialogen.
I Webshopen

I webshopen loggar kunden in och klickar på förlängningen under mina sidor för att lägga till den i varukorgen. Det finns möjlighet att ställa in, så det bara är möjligt att förlänga biljetter som används en viss tid tillbaka.