Artikeltyper

I Entry Event kan man skapa olika typer av artiklar beroende på vad den skall användas till.

Produkt

En produkt i Entry Event är en artikeltyp som används när man vill sälja något som inte skall generera en biljett eller besöksstatistik och som man vill kunna lagerföra.

Exempel: Glass, godis, läsk, kaffe

Biljett

En biljett i Entry Event är en artikeltyp som används när man vill sälja en artikel som skall generera en biljett eller besöksstatistik i systemet.

Biljetterna kan levereras på en mängd olika sätt, läs mer under Leveranssätt.

Gruppbiljett

Gruppbiljetter används när man vill generera flera biljetter t.ex. en familjebiljett som kan innehålla 2 vuxenbiljetter och 3 barnbiljetter. När man säljer familjebiljetten skapas fem biljetter.

Säljer man en familjebiljett i kassan kan man välja hur många av varje biljett som skall skapas.

Autogirobiljett

Om man vill använda autogiro på sin anläggning, så kan man skapa autogirobiljetter i Entry Event Ticket. Förutom de vanliga egenskaperna som man anger när man skapar en biljett, så behöver man även ange hur betalningarna skall ske när man skapar en autogirobiljett.

Ersättningsbiljett

För att ersätta en befintlig biljett i Entry Event t.ex. vid borttappad biljett, så skapar man en s.k. ersättningsbiljett. Att ersättningsbiljetten är en artikeltyp beror på att man i många fall vill ta ut en avgift för den nyproducerade biljetten. När man säljer en ersättningsbiljett spärras automatiskt den ersatta biljetten.

Förändringsartikel

Ibland kan man vilja förändra en biljetts egenskaper. Det kan t.ex. vara att man vill förlänga giltighetstiden, lägga till fler klipp eller att “tina upp” en fryst biljett. På samma sätt som ersättningsbiljetten, så medför förändringen ofta en kostnad som man kan specificera i förändringsartikeln.

Presentkort

Presentkort är en artikeltyp som kan användas när man t.ex. vill ge bort ett belopp i present. Presentkortet kan levereras på en mängd olika sätt bl.a. med en plastkortskrivare där man kan personalisera sitt presentkort om man vill.

Avgift

En avgift i Entry Event är en kostnad som inte skall generera en biljett, men inte heller skall lagerföras. Det kan vara t.ex. en bokningsavgift eller en fraktavgift.

Deposition

Deposition används t.ex. vid uthyrning av utrustning. Det som skiljer en deposition mot t.ex. en avgift är att man inte behöver göra ett återköp för att lämna tillbaka depositionen.

Maträtt

Maträtt är en artikeltyp som man använder när man vill att försäljningen skall kunna generera en s.k. bong i köket.

Internt saldo

Med hjälp av internt saldo kan dina kunder förfylla betalmedel/utnyttja en kredit när de befinner sig inne i era anläggningar. På så sätt behöver de inte hålla ordning på kort/kontant vid köp inne i anläggningen, det räcker att ange sitt biljettnummer i kassan så dras köpet av från det förfyllda betalmedlet/krediten.